Storitve

NUDIMO EKOLOŠKE FRIZERSKE STORITVE

100 % EKOLOŠKO BARVANJE LAS

V salonu uporabljamo 100% ekološke rastlinske barve Etnobotanika, ki so pridelane brez dodatkov, PPD-ja in so posamezno mlete rastline. So čisti pigmenti in z pravilno pripravo je zmes lepo mazljiva in trajno prekrivajo sive lase.

Rastline so 100% ekološko pridelane in so indijskega porekla saj je tam najbolj primerno okolje za rast in razvoj barvil v rastlinah. Vse ročno oberejo, posušijo ter nato z posebnimi mlini hladno zmeljejo v prah.

NEGOVANJE LAS IN LASIŠČA Z EKOLOŠKIMI RASTLINAMI

Pred negovanjem lase pripravimo z ekološkim šamponom, ki ima blago kisel ph in krepijo delovanje vseh rastlinskih sestavin.

Ekološke rastline okrepijo lasne ovojnice. Vsebujejo peptide, terpene in vitamin C in popravljajo strukturo skrepanih las in formirajo obliko. Hidrolati ekološkega izvora dovajajo vlago lasu. Olja globinsko dodajajo ter ohranjajo vlago v lasu.

NEGOVANJE PROBLEMATIKE LASIŠČA

Pred uporabo rastlinskih oblog temeljito pregledamo lasišče in zanj določimo rastlinske obloge. Uporabljamo ekološke rastline in energetsko informiran šampon, ki ima rahlo kisel pH in uravnana delovanje lasišča.

Ekološke rastline pomagajo proti izpadanju las in pri novi rasti las, saj vsebujejo veliko količino terpenov, peptidov in vitamina C. Blagodejno delujejo na kožo na lasišču in preprečujejo vnetja. Ekološki hidrolati imajo zelo pomembno vlogo pri negi problematike lasišča, saj pospešijo cirkulacijo, pohladijo vroče lasišče, blažijo vnetje in srbečico in uravnajo delovanje lojnic.

STRIŽENJE LAS ZA ŽENSKE, MOŠKE IN OTROKE

Striženje in oblikovanje las je pomemben del izgleda pričeske. Z individualnem pristopom in različnimi tehnikami izvajamo žensko, moško in otroško striženje las. Pri negovanju in oblikovanju las uporabljamo naravne produkte.

Stremimo k spoštovanju različnih struktur las in njihovimi potrebami. Prijazno in z veliko potrpežljivosti se lotimo otroškega striženja, tako poskrbimo da je obisk prijeten in brez strahu.

INDIJSKA SPROSTITVENA MASAŽA LASIŠČA

Živimo v divjem času in stres je  naš  vsakodnevni spremljevalec. Zato v našem salonu ponujamo antistresno indijsko masažo. Masaža je del tradicionalne ajurvedske masaže, ki so jo omenjali že v vedskih zapisih. V Indiji je znana pod imenom Champi. Ženske so izvajale masažo za razbremenitev, bolj bistre misli in za spodbujanje lasnih mešičkov.

Indijska masaža glave je izredno učinkovita sprostitvena tehnika, s katero se hitro dosežemo globoko sprostitev in razbremenitev stresa v nekaj minutah. Glava, vrat, ramenski obroč  so predeli kjer se napetost najhitreje pojavi. Masažo izvajamo ritmično in z nežnimi gibi razbremenimo napetost. Prekrvavi se lasišče in stimulira lasne mešičke. Pomaga pri razbremenitvi napetosti, utrujenosti in poveča cirkulacijo.

ENERGETSKO STRIŽENJE LAS PO LUNI

V ponudbi ponujamo tudi energetsko striženje po Luni. Luna vpliva za življenje na Zemlji in tudi na rast las. Striženje las pospeši njihovo rast, da so daljši in močnejši ali če želimo ohranjati obliko kot jo imamo.

Najbolj ugodni za rast las so v znamenju leva ko se debeli in ob polni luni. Lasje bodo daljši in manj razcepljeni. Primerni so tudi dnevi v znamenju ovna ob polni ali ko se Luna debeli. Ko se luna tanjša (upada) se priporoča striženje krajših las in če želimo obliko ohranjati. Ob prazni Luni lasem privoščimo dobro rastlinsko nego in razvajanje.

UPORABA RAZLIČNIH EKOLOŠKIH RASTLIN

  • Kana Lawsonia Inermis (Henna) deluje proti vnetno in hladi lasišče. Lasem daje oranžno rdeč ton in je osnova v vseh rastlinskih odtenkih. V listih ima barvilo lavson in ima zelo majhno molekulo, zato prodre v las in nase veže ostale rastlinske pigmente.
  • Sena Cassia auriculata se uporablja za svetlejše odtenke in lasem daje zlat sijaj na naravnih lase deluje neutralno. Če je bil las v mladosti zelo svetel lahko dobimo tudi blond rastlinske odtenke, saj ima las spomin. Sena odlično blaži prhljaj, mastno lasišče in glivična obolenja.
  • Indigo Indigofera Tinctoria je rastlina pri kateri imajo listi modri pigment. Skupaj z kano pridobivamo  od rjave do črne barve las in obarva tudi najbolj trdovratne sive lase. 
  • Amla Emblica officinalis oz. indijska kosmulja ima zelo veliko vitamina c in se uporablja  kot nianser za hladne tone. V kombinaciji z hidrolatom rožmarina se uporablja za  novo rast las in preprečevanja sivenje las. Uporablja se lahko tudi za nego obraza.
  • Amlino olje je uporaben za oljenje lasišča pospeši delovanje lasnih korenin in zaščiti lasne konice.
  • Monio olje je kokosovo olje z maceratom gardenije in je odličen negovalec las in kože. Uporablja se vse letne čase. 
  • Rastline hibiskus in rdečo peso uporabljamo za poživitev rdečih tonov.
  • Kamilico, aloe vero, zizipu, evkaliptus z uporabo ustreznega hidrolata uporabljamo za nego las in lasišča. 

100% ekološke rastline za barvanje las pripravimo po posvetu in zmešamo 24h pred nanosom, za nego las je dovolj 1h.