O meni

klavdija-fortuna-hairklavdija
Klavdija Fortuna

Sem Klavdija Fortuna. Že kot mala deklica sem vedela, da bo frizerstvo moja pot. Z veseljem sem “cukala” svojo mami in staro mamo. Odkar pomnim so me zanimale rastline in delovanje na človeka. Po končani osnovi šoli sem iz rodne Dolenjske začela obiskovati Srednjo frizersko šolo v Ljubljani. Čez celotno šolanje sem imela željo po uporabi rastlin na laseh in ekološki negi las, a takrat je imela kana zelo slab sloves, saj so ji dodajali umetna barvila in kemikalije.

Po končanem šolanju sem se zaposlila v klasičnem frizerskem salonu, a želja po rastlinskem in 100% ekološkem barvanju in negovanju las, je vse bolj rastla. Začela sem raziskovati in počasi pridobila znanje. Po več letih zaposlitve v klasičnem frizerskem salonu sem stopila na svojo pot. Prvi stik z rastlinami in 100% ekološkem barvanju las je bil zame usoden. 🙂 Takoj sem vedela, da bo ta pot res samo moja.

Začela sem se spoznavati z rastlinskimi pigmenti 100% ekoloških rastlin – kano, seno in indigo. To so rastlinski pigmenti, ki trajno obarvajo lase in imajo svojo frekvenco in zakonitost. Rabijo le čas in potrpljenje. Skozi izobraževanje in literaturo sem odkrila, da so lasje živi organ na našem telesu in da imajo zelo pomembno funkcijo. Vsak las ima namreč svojo vibracijo in vpliva tako na fizični, kot tudi na duhovni nivo.

Ko sem izvedela, da sintetična barvila preidejo v krvni obtok v 26 sekundah, me je pretreslo, in dobila sem potrditev, da so rastline in 100% ekološko barvanje in negovanje las, moja osebna pot. Frizerski poklic mi je dal zavedanje, da vstopam v energijsko polje človeka in začela sem ga vse bolj spoštovati. Delo na osebnem nivoju in na sebi mi je spremenilo življenje in mojo pot. Začela sem bolj spoštovati svoje delo in stranke.

In tako je nastopilo leto 2016, ko sem stopila na samostojno pot. Prvi prostor je bil v klasičnem salonu, kjer sem najela delovno mesto in priznam, imela sem res “drugačen” pogled na frizerstvo. Moj pogled na rastline in 100% ekološko barvanje las je bil takrat edinstven, saj sem bila med prvimi frizerji v Ljubljani, ki sem uvedla rastline in 100% ekološko barvanje in negovanje las v salon. Zanimalo me je vse in iskala sem nekaj boljšega in kvalitetnejšega, pot pa me je vodila v smer, v katero sem želela.

S ponosom sem poleti 2023 začela poslovati z nazivom 100% ekološki frizerski salon.

Globoko sem hvaležna, da sledim svojim sanjam, in da me pri tem kozmos podpira.